PROIECTARE SPAȚII VERZI

PROIECTAREA 2D ȘI 3D A SPAȚIULUI

Ca la orice proiect, amenajarea unei gradini, a unui iaz sau a unui spatiu verde, incepe cu etapa de proiectare. Proiectarea unei gradini incepe odata cu prima intalnire dintre noi si client. Ascultam dorintele si ideile clientului, venim cu idei noi. constructive si cu experienta noastra pentru a da un aspect util si placut spatiului verde ce urmeaza sa fie executat.

Prima etapa a proiectarii consta in efectuarea schitelor 2D si 3D a spatilui. Foarte utile in managementul spatiului de lucru si nu in ultimul rand, dumneavostra puteti sa vedeti cum arata gradina inainte de a o executa.

Un proiect de gradina 2D sau schita de gradina este planul gradinii cu vedere de sus. Acest plan se face de obicei cu creionul, fiind si motivul pentru care se numesc si schite gradini. Fiind desenat de mana dimensiunile elementelor din proiect nu sunt proportionale, fapt care rezulta posibilitatea ca devizul sa fie diferit de realitate. Este totusi util pentru a ne face o imagine de ansamblu asupra elementelor ce urmeaza sa populeze spatiul de lucru.

Proiectul 3D reprezinta o simulare pe calculator in spatiu si in timp a gradinii care urmeaza a fi amenajata. Avantajele unui proiect de gradina sunt numeroase: in primul rand clientul poate sa-si previzualizeze gradina inainte de amenajare, astfel avand nenumerate posibilitati pentru modificare inainte de a incepe lucrarea.